Miért van szükség szakemberre

Az egész úgy kezdődött, hogy a nem is olyan távoli múltban néhány ember számára elérhetővé váltak a videokamerák. Akkoriban még újdonság számba ment, ha valakinek mozgóképen is meg van örökítve a lakodalma. Ezeket a kamerás embereket nagy szeretettel hívták meg ezekre az eseményekre, és nagy tisztelet is övezte őket !

Ők voltak az ESKÜVŐI VIDEÓSOK.

Munkájuk nagyrészt  abból állt csak, hogy az eseményen megnyomták a felvétel indítása gombot, és mindent felvettek ami a szemük elé került, sokszor a mennyezetet, a falakat és a saját lábukat is ( ami azután rajta is maradt a videón ). A kamera beállításaival nem sokat foglalkozva, már az esküvőt követő napon átadták az anyagot, mindenféle vágás és szerkesztés nélkül. Korunkban a családi felvételek ( majd a rokon fiú felveszi ! ) még mindig ilyenek. Ezért, és még sok másért érdemes inkább szakemberre bízni !

. . .

Idővel a technika változása, és az egyre nagyobb elvárások az igényes munka iránt, ezt a fajta esküvői videót háttérbe szorította, és megjelentek az átgondoltabb, jobb minőségű, vágott, szerkesztett és kidolgozott felvételek. Innentől a videós már egy személyben operatőr, vágó és szerkesztő feladatokat lát el.

Az igazi ESKÜVŐI OPERATŐR

Nem csak az esemény rögzítését végzi, hanem egyéni látásmódja alapján, már a felvételkészítés közben előre tervezi a film szerkezetét. Ezt követően a vágásnál és szerkesztésnél, már csak a kreativitása, fantáziája és képzelete szab határt, hogy munkájával emlékezetessé tegye az élet egyik legszebb napját, és boldoggá tegye annak főszereplőit.

. . .

A filmjeim utómunkálatai során NEM törekszem a látványosnak tűnő, divatos

( szerintem inkább giccses ) effektek, és képi megoldások használatára.

Így válnak munkáim minden korosztály számára nézhetővé, élvezhetővé, és örök emlékké. Technikai hátteremet, és magamat folyamatosan fejlesztem. Minden film elkészítése egy új kihívás számomra, amely végén a mosolygós és boldog arcok látványa mindig megerősít abban hogy jó úton járok, és ez büszkévé tesz engem is a munkámra.